<

Prof. dr. Baziel van Engelen

Neuroloog, hoofd aandachtsgebied Neuromusculaire ziekten

Prof. dr. Baziel van Engelen is gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van patiënten met neuralgische amyotrofie en spierziekten als myotone dystrofie, facioscapulohumerale spierdystrofie, congenitale myopathieën, oculopharyngeale spierdystrofie, en inclusion body myositis. Het gaat hierbij om spierziekten of om ziekten van de zenuwen die de spieren aansturen.


Relevante informatie

Zijn er nog mensen in de zorg?

Ons zorgsysteem is opgebouwd uit producten. Ook de mens in de zorg lijkt een product te worden. Lees meer…

29 oktober 2014 | nieuws

Van Bolwerk naar Netwerk

Woensdag 29 oktober: congres Van Bolwerk naar Netwerk, georganiseerd ter ere van de afdeling Neurologie van het Radboudumc, exact 6 decennia jong. Plaats van actie: het Nijmeegse concertgebouw De Vereeniging, bijna 100 jaar oud. Lees meer…

15 oktober 2014 | nieuws

Nieuwe pilot: feedback vragen aan patiënten

Vandaag start er onder begeleiding van het Radboudumc Reshape Center een pilot bij vier specialismen, waarbij patiënten via een digitale applicatie feedback kunnen geven. Doel hiervan is snel verbeterslagen te maken op de afdeling. Tijdens de pilot wordt gekeken of deze laagdrempelige werkwijze vruchten afwerpt. De pilot start op de afdelingen Neurologie, Spoedeisende Hulp, Verloskunde&Gynaecologie en Heelkunde. Lees meer…

6 oktober 2014 | nieuws

Baziel van Engelen in De Telegraaf over FSHD

In De Telegraaf van 21 september 2014 vertelt Baziel van Engelen, neuroloog op onze afdeling, over de spierziekte FSHD en wordt een nieuw trainingsprogramma voor FSHD-patiënten beschreven waarnaar studie wordt gedaan vanuit het Radboudumc in Nijmegen.

10 juni 2014 | nieuws

Baziel van Engelen schrijft in De Volkskrant

Wie kent niet dat vreselijk irritant trillende ooglid? Baziel van Engelen is neuroloog op onze afdeling en vertelt in De Volkskrant meer over ongewenst trillen van spieren en spiertjes.