<

Dr. Joost Raaphorst

Neuroloog

Dr. Joost Raaphorst is gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van patiënten met spierziekten als amyotrofische lateraal sclerose, neuralgische amyotrofie, myasthenia gravis, ziekte van Duchenne, myotone dystrofie, facioscapulohumerale spierdystrofie, congenitale myopathieën, oculopharyngeale spierdystrofie, inclusion body myositis en spinale spieratrofie.

Aandachtsgebied

Neuromusculaire ziekten. Het gaat hierbij om spierziekten of om ziekten van de zenuwen die de spieren aansturen.


Relevante informatie

Verdediging proefschrift

Joost Raaphorst verdedigde op vrijdag 22 mei jl. succesvol zijn proefschrift “Cognition and behavior in motor neuron disease”. Het proefschrift kunt u hier bekijken.

Proefschrift Joost Raaphorst

 

Inwoner Epe fietst 54.000 euro bij elkaar voor onderzoek naar spierziekte

De 57-jarige Gerard Wellenberg uit Epe kwam zaterdag 12 september na 1250 kilometer fietsen aan op het Spierziektecongres in Veldhoven.

In tien dagen tijd volgde hij een route door heel Nederland en bezocht hij families die met de erfelijke spierziekte myotone dystrofie (MD) te maken hebben. Met zijn actie vroeg Wellenberg aandacht en geld voor deze nog ongeneeslijke ziekte. Zijn missie is meer dan geslaagd. De fietsactie heeft 54.000 euro opgeleverd en daarmee kan een extra onderzoek naar MD direct worden toegekend.

Lees meer…

9 september 2015 | nieuws

Gerard Wellenberg bezoekt Radboudumc Neurologie

Gerard Wellenberg is bezig met een fietsactie van ongeveer 1200 kilometer om aandacht en geld te genereren voor onderzoek naar Myotone Dystrofie. Vandaag heeft Gerard met zijn zoon Ruud een bezoek gebracht aan de afdeling Neurologie van het Radboudumc.
Lees meer…