<
1 juni 2015 | nieuws

Karin Klijn benoemd tot hoogleraar en afdelingshoofd Neurologie

Dr. C.J.M. (Karin) Klijn is met ingang van vandaag benoemd tot hoogleraar Neurologie aan de Radboud Universiteit en zal starten als afdelingshoofd Neurologie in het Radboudumc. Klijn was sinds 2004 als neuroloog verbonden aan de afdelingen Neurologie en Neurochirurgie van het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Ze doet onderzoek naar neurovasculaire ziekten, in het bijzonder hersenbloedingen en hun oorzaken.

Karin Klijn (Zutphen, 1966) studeerde Geneeskunde aan de Universiteit Utrecht en behaalde in 1993 haar artsexamen. Ze specialiseerde zich op het gebied van de neurologie en combineerde dat met haar promotieonderzoek naar de prognose en behandeling van patiënten met een afgesloten hersenslagader, waarop ze in 2001 cum laude promoveerde. Van 2003 tot 2004 werkte Karin Klijn als fellow in het Royal Perth Hospital in Perth (Australië) op de Stroke-unit, de afdeling waar patiënten in de acute fase na een beroerte worden opgenomen. In 2004 keerde ze terug naar de afdeling Neurologie van het UMC Utrecht, als staflid neurologie.

“To have a significant impact on healthcare krijgt voor mij vanaf vandaag een nieuwe betekenis als hoogleraar en afdelingshoofd Neurologie in het Radboudumc”, zegt Klijn. “Mijn ambitie is met de afdeling ‘significant impact’ te hebben, om verschil te maken. Zowel in de zorg voor patiënten, bij het opleiden van zorgverleners en in wetenschappelijk onderzoek. Het doel daarbij is om, vaak heel direct en soms op langere termijn, bij te dragen aan een betere gezondheid en kwaliteit van leven voor patiënten met neurologische ziekten.”

Karin Klijn kreeg een groot aantal prijzen en onderzoeksbeurzen, waaronder in 2012 de onderzoeksbeurs Clinical Established Investigator van de Hartstichting, voor onderzoek naar de oorzaak van hersenbloedingen. Al eerder kreeg ze beurzen van onder meer NWO en het Koningin Wilhelmina Fonds.Het onderzoek dat Karin Klijn als hoogleraar Neurologie zal gaan doen is ingebed in het onderzoeksinstituut Donders Center for Neuroscience, waar ze ook als Principal Investigator aan verbonden zal zijn.