<
12 mei 2015 | nieuws

Europese Dag van de Beroerte

Op dinsdag 12 mei organiseren CWZ (Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis), het Radboudumc en de Sint Maartenskliniek voor het eerst samen een open dag voor iedereen die meer wil weten over het voorkomen en herkennen, maar ook over het leven met de gevolgen van een beroerte.

Deze dag is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over het voorkomen en herkennen, maar ook over het leven met de gevolgen van een beroerte.

Informatiemarkt

Er is een informatiemarkt met kraampjes van organisaties die betrokken zijn bij de zorg voor patiënten na een beroerte, zoals de Nederlandse CVA-vereniging, Pluryn en Zozijn.

Zorgverleners

Uiteraard zijn er ook zorgverleners uit de drie ziekenhuizen aanwezig om vragen te beantwoorden.

Testruimte

Verder is er een testruimte waar mensen de gevolgen van een beroerte kunnen ervaren en hulpmiddelen kunnen testen, en een health check om de eigen gezondheid (en daarmee het risico op een beroerte) te meten.

NAH-café

Bezoekers kunnen een drankje bestellen en met elkaar in contact komen in het NAH-café. Deze ‘uitgaansgelegenheid’ voor en door mensen met niet-aangeboren hersenletsel (zoals een beroerte) richt speciaal voor de open dag een eigen ruimte in.

Op dinsdag 12 mei kunt u tussen 11.00 en 17.00 uur binnenlopen zonder aan te melden in de de Sint Maartenenskliniek, Hengstdal 3, Ubbergen.