<
21 april 2015 | nieuws

Jolanda Schieving krijgt Universitaire Onderwijsprijs 2015

Kinderneuroloog drs. Jolanda Schieving krijgt de Onderwijsprijs 2015 voor senior docent van de Radboud Universiteit. Docenten van zes faculteiten dongen mee naar de prijs. De prijs wordt uitgereikt tijdens de opening van het academische jaar in september. Jolanda is blij met deze erkenning: 'Goed onderwijs is de basis voor de toekomst. Mijn missie is iedere arts een goede neurologische basiskennis mee te geven.'

Jolanda zet zich al jarenlang in voor het onderwijs op de medische faculteit. Niet alleen als docent, maar ook als coördinator van het blok Zenuwstelsel. Ze is zeer begaan met de studenten en al het andere dat met onderwijs te maken heeft. Met veel passie zet zij zich in om haar liefde voor het vakgebied Neurologie zo goed mogelijk op de studenten over te brengen. En ze heeft een groot hart voor co-assistenten die aan haar zorg zijn toevertrouwd. Om deze en nog vele andere redenen krijgt zij de Universitaire Onderwijsprijs.

De Medische Faculteits Vereniging Nijmegen, de Studenten Organisatie voor Onderwijs en Studie en de studentassesor hebben haar voorgedragen. ‘Ze is een ontzettend betrokken, vriendelijke en didactisch goede docent die zich inzet om het onderwijs zo goed mogelijk te maken. Zo heeft ze een site opgezet waar alle informatie van het blok Zenuwstelsel terug te vinden is. Deze is niet alleen toegankelijk voor studenten maar ook voor haar patiënten. Ze is erg geliefd bij de studenten.’

Eerder werd Jolanda docent van het derde jaar Geneeskunde in 2013 én 2014. In 2015 is ze benoemd tot junior principal lecturer.