<
25 februari 2015 | nieuws

Dr. Nicol Voermans wint Netwerk Vrouwelijke Hooglerarenprijs

In 2015 reikt het Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren weer de Netwerk Vrouwelijke Hooglerarenprijs uit aan vrouwelijke wetenschappers van het Radboudumc en de Radboud Universiteit.Deze prijs is bedoeld voor de meest excellente vrouwelijke wetenschappers die maximaal vijf jaar geleden zijn gepromoveerd.

De jury heeft maar liefst 28 nominaties ontvangen. De jury heeft alle nominaties beoordeeld op vijf hoofdcriteria:- wetenschappelijke output op onderzoek- betrokkenheid bij het onderwijs- maatschappelijke betrokkenheid en activiteiten- relevantie prijzen en beurzen- internationale ervaring/ activiteiten.

Dr. Nicol Voermans is werkzaam als neuroloog met aandachtsgebied neuromusculaire aandoeningen in het Radboudumc. Haar wetenschappelijke, klinische, sociale en persoonlijke kwaliteiten hebben ertoe geleid dat zij binnen enkele jaren na haar promotie binnen het Radboudumc, binnen het Spierziekten Centrum Nederland en ook internationaal is uitgegroeid tot een deskundige en vooraanstaande collega. Zij stimuleert studenten in het zoeken van buitenlandse centra voor hun wetenschappelijke stage en heeft de afgelopen jaren meerdere studenten intensief begeleid. Daarnaast is zij met enthousiasme en gedrevenheid co-promotor van viertal promovendi. We hebben hier dus te maken met een zeer veelzijdig en talentvol medisch specialist met een belangrijke functie als rolmodel voor vrouwelijke artsen.

De andere winnaressen van de prijs in 2015 zijn kunsthistorica Daantje Meuwissen, onderzoeker Theoretische Natuurkunde Francesca Vidotto en universitair docent communicatiewetenschappen Esther Rozendaal.

De prijzen worden uitgereikt op 5 maart tijdens het congres Vrouwen in de Spotlight. Aanmelden kan hier.