<
6 februari 2015 | nieuws

Delegatie Spierziekten Centrum Radboudumc brengt bezoek aan Hôpital de la Salpêtrière

Op 6 februari heeft een delegatie van het Spierziekten Centrum Radboudumc een bezoek gebracht aan het Hôpital de la Salpêtrière in Parijs, een ziekenhuis dat van oudsher een belangrijke plaats inneemt in de neurologische wereld.

De Nijmeegse groep, onder leiding van professor Baziel van Engelen, heeft hier met de onderzoeksgroep van professor Bruno Eymard gesproken over mogelijke samenwerkingsprojecten. Het ochtendprogramma bestond uit korte introducties van de beide onderzoeksgroepen, gevolgd door presentaties van de verschillende projecten die momenteel lopen. Uit deze sessies werd snel duidelijk dat er veel mogelijkheden bestaan voor samenwerking tussen de beide groepen, en voor de onderlinge uitwisseling van kennis, kunde, en apparatuur. De middagsessie, bedoeld om deze mogelijkheden verder in kaart te brengen, bleek dan ook bijzonder vruchtbaar.

Beide groepen kijken terug op een inspirerend begin van een samenwerkingsverband dat in de toekomst zeker succesvol zal blijken. De onderzoekers zullen nauw contact houden, en in november van dit jaar volgt een tweede bijeenkomst, wanneer de Parijse groep een bezoek brengt aan het Radboudumc in Nijmegen.