<
31 januari 2014 | nieuws

Bouwstenen-zambia.nl

Hoi dokter Schieving,

Ik ben Xavier. U bent mijn dokter voor mijn spierklachten. Ik ga op 16 februari 5 weken naar Zambia. Mama gaat met mij mee. Ik ga 16 februari en kom op 25 maart terug.In Zambia ga ik les geven op het schooltje van de Linda Blind Farm. Ik heb verschillende mensen gesproken die al in dat dorp gewerkt hebben en hun foto’s en filmpjes gezien. Daar ben ik heel erg van geschrokken. Het is namelijk eigenlijk niet eens een schooltje. Het kippenhok dat vrijwilligers in de zomervakantie gebouwd hebben, is groter dan de klaslokalen. Er is geen wc, er is geen water en alle kinderen moeten staan. Het klaslokaal is maar 2 meter bij 3 meter. Ik heb besloten dat ik wil proberen om daar écht wat aan te doen. Ik vind dat heel belangrijk voor de kinderen daar. Die hebben het al heel moeilijk want de meeste mensen in het dorp zijn blind, kunnen niet goed horen of hebben een andere lichamelijke beperking. Daarom heb ik besloten om de website op te zetten. Die website heeft ook als doel om geld in te zamelen voor een echte school. Mijn site is: www.bouwstenen-zambia.nl.